dsc 0701

HistorieInnovationcamp ble startet i 2001 av Bjørn Gitle Hauge, Sissel Larsen fra HiØ, Terje Beck NHO og Tore Hansen fra Sarpsborg kommune gjennom prosjektet "Entreprenørskap for unge i Østfold" som ble finansiert av Komunal og regionaldepartementet. Prosjektet var eid av Østfold fylkeskommune v/Hans Erik Fossby - næringssjef.
Prosjektet ble så vellykket at departementet dro det frem i Stortingsmelding nr.25 som et nasjonalt eksempel!!!

dsc 0712

I begynnelsen var det derimot ingen dans på roser. Interessen var laber fra skolene, helt til vi fant ut hvorfor! Reklameplakaten som var utarbeidet av GRIFF ble for sterk kost for noen rektorer og ble ikke hengt opp, andre klippet den i to fordi ordet "dritt" var brukt i teksten og fordi plakaten trakaserte eldre menn med grått hår............

dsc 0001

Innovationcamp satte i gang for fult hus, og under ser vi Hans Chirstiian Medlien fra ViaFantasia som drar i gang idemyldringen. Hans Chirstian er mer kjent som mannen bak Lucky Næroset!

103-0391 img

Ved midnatt fikk alle grupper 3 minutter på å presentere ideen sin, en såkalt "Elevator Kick Off". Du skal alltid ha en presentasjon klar i tilfelle du treffer på en sponsor i heisen, og presentasjonen skal være god og kort nok til å selge seg inn på en kort heistur. Under ser vi Anders Byng Strøm som presenterer sin ide, Freakly Vision.

104-0411 img

Han var en av de heldige 10 vinnerne som vant pris og fikk gratis hjelp til å utvikle presentasjonsmateriell, slik som vist under.


freaklyvision1freaklyvision2

Her er en av de heldige gruppene som vant en pengepremie, overlevrt av Tore Hansen fra Sarpsborg kommune.

104-0426 img

Men den egentlige gaven var at alle de 10 som vant skulle presenteres for næringslivet og få en mulighet til å selge seg inn. Dette ble gjordt på den nasjonale Nyskapningskonferansen som ble avholdt på et nyåpnet Quality hotell og badeland i Sarpsborg noen uker senere. Under ser vi to av gruppene med brosjyrer og Roll-Up mens de selger inn ideene sine til mulige investorer. Nyskapningskonferansen ble helt snudd på hodet, noen ble nok litt sure, isteden for fokus på foredragsholdere, så stjal våre ungdommer showet i to dager!

img 0923

 

Historie
Forsiden Historie